SCHOORL – Het hoogste punt van het bouwproject Oosterkimschool in Schoorl is bereikt. Dat liet de gemeente Bergen vandaag, maandag 4 juli, weten tijdens een feestelijk samenzijn aan de Bovenweg. Op de locatie van de voormalige school komen zestien grondgebonden eengezinswoningen.

Hier verrijzen twee woonblokken van elk acht eengezinswoningen met daartussen een hofje met groen. Dit project draagt bij aan méér betaalbare huurwoningen, want hieraan is in de gemeente grote behoefte. Doel is te komen tot 30 procent sociale huurwoningen in de gemeente.

“Op dit moment zitten we op 19 procent en daarom ben ik extra blij dat dit bouwproject honderd procent sociale huur geeft”, laat wethouder Yvonne Roos-Bakker weten aan RTV80 TV. Maar het is toch eigenlijk een druppel op een gloeiende plaat? “Ja, maar met kleine beetjes zij we echt al tevreden. Deze zestien woningen zijn weer een stap in de goede richting. Zo houden we onze dorpen leefbaar en creëren we plek voor woningzoekenden van jong tot oud.”

Sociale huurwoningen

De gemeente Bergen liet in de zomer van 2022 de voormalige Oosterkimschool slopen. Hier was trouwens ook Theater Aan de Kim gevestigd. Begin 2023 startte Bouwbedrijf Van der Gragt uit Wormerveer met de bouw van de woningen.

Volgens Roos-Bakker vindt de oplevering van de nieuwbouw en de terreininrichting plaats na de zomer van 2023. Alle zestien woningen worden verhuurd in de sociale sector. Zodra de woningen bijna klaar zijn, worden deze aangeboden via de website van SVNK.

Koffie, thee en ijs

RTV80 TV was maandagmiddag aanwezig op de bouwplaats tijdens de viering van het hoogste punt.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker, directeur-bestuurder Krista Walter van Kennemer Wonen en directeur Koen van der Maat van Bouwbedrijf Van der Gragt hesen hier samen hun vlaggen in top. Daarbij waren enkele tientallen mensen aanwezig. Zij deden zich daarna tegoed aan koffie, thee en ijsjes.

Evert Visser sprak met Yvonne Roos-Bakkeren Krista Walter.