BERGEN – De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwbouw van de Berger Scholengemeenschap (BSG) aan de Rondelaan in Bergen. Het hoogste punt wordt donderdag 28 maart bereikt. Met deze belangrijke mijlpaal komt de verhuizing van de BSG terug naar de Rondelaan in zicht. Het nieuwe schoolgebouw van de BSG opent begin 2025 zijn deuren.

BSG-medewerkers vieren donderdag 28 maart dat het hoogste punt is bereikt. Dat doen ze samen met het bouwpersoneel, omwonenden en leerlingen van de naastgelegen basisschool Bosschool, de BSG-leerlingen van de toekomst. De BSG-huisband verwelkomt iedereen op de bouwplaats met muziek. Medewerkers van aannemersbedrijf J.M. Putter én BSG-medewerkers lopen naar de bovenste verdieping en hijsen daar de vlag.

Aannemer Arjan Putter vertelt over de voortgang van de bouw: “Het dak wordt de komende weken waterdicht gemaakt. Dan gaan we verder met het afmaken van de buitenkant en daarna met het afbouwen van de binnenkant.”

‘Hard werken en samenwerken’

Ook rector Reinoud Buijs is verheugd dat het hoogste punt is bereikt en benoemt de samenwerking tussen gemeente, aannemer en de school. “Bijzondere prestaties zijn niet alleen toe te schrijven aan hard werken. Samenwerking tussen alle partijen is minstens net zo belangrijk”.

De leerlingen starten komend schooljaar op de tijdelijke locatie, die de kleinschaligheid van de basisschool benadert. Rond de kerstvakantie verhuizen ze terug naar de rand van het Bergerbos. Buijs: “Een nieuw gebouw waarin de fijne, vertrouwde en veilige sfeer van de BSG volledig tot zijn recht zal komen.”