SCHOORL – Bij het nieuwbouwproject Alta Mira aan de Heereweg in Schoorl is woensdag 13 december het officiële hoogste punt bereikt. Dat gebeurde door het plaatsen van het dak op de liftschacht door wethouder Peter van Huissteden van de gemeente Bergen.

Op de plek van het voormalige uitgaanscentrum Alta Mira bouwt Bot Bouw uit Heerhugowaard in opdracht van Kennemer Wonen 27 sociale huurwoningen; 20 driekamer- en 7 tweekamer appartementen. De appartementen zijn energiezuinig en worden voorzien van zonnepanelen.

Wethouder Van Huissteden is heel blij met de realisatie van deze sociale huurwoningen. “In onze gemeente is een schreeuwend tekort aan dit soort woningen. Er wordt niet veel gebouwd in deze categorie, dus dit is fantastisch. Het laat mijn rode PvdA-hart opbloeien.

Kennemer Wonen gaat bij dit project de woningen met voorrang verhuren aan huurders die een andere sociale huurwoning in de gemeente Bergen achterlaten. De dan vrijkomende woningen kunnen weer toegewezen worden aan andere woningzoekenden. Een initiatief dat ik toejuich.

Een betere doorstroming op de woningmarkt is al lang een prioriteit voor ons college.” Dick Tromp, directeur van Kennemer Wonen is eveneens verheugd dat met Alta Mira de doorstroming in de gemeente Bergen een duwtje krijgt.

“De aanloop naar dit project was lang, maar nu de stenen eenmaal gestapeld worden, gaat het gelukkig een stuk sneller. Dat is zeker reden voor feestvreugde. We willen graag sociale huurwoningen realiseren, maar hebben daarvoor locaties nodig. Zo’n plek als deze met alle voorzieningen dichtbij, is perfect.

Ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat heel mooi wordt en dat bewoners hier heerlijk kunnen wonen.’”
Ook Johan Groen, directeur Bot Bouw Initiatief is blij dat na het lange aanlooptraject, de eindstreep nu in zicht komt. “We werken er hard aan om binnen de gemeente Bergen de komende jaren nog veel meer mooie projecten te realiseren.”

De huurwoningen worden naar verwachting in de zomer van 2018 opgeleverd. Begin 2018 wordt bekend gemaakt hoe de selectie van toewijzing gaat verlopen.