EGMOND AAN ZEE – Op de plek van de vroegere speeltuin in Egmond aan Zee wordt in 2019 begonnen met de bouw van een hospice. Stichting Zeedistel, de beheerder van de hospice, vraagt de Egmondse bevolking nu om hulp.

Initiatiefneemster Jessica Zwart van stichting Zeedistel zei eerder dat de hospice drie ruime zorgkamers en een gemeenschappelijke ruimte krijgt en in een rustige en natuurlijke omgeving komt te staan. Volgens Jessica gebeurt het te vaak dat mensen aan het eind van hun leven moeten verhuizen naar een plek waar zij niets mee hebben.

“Uiteindelijk wil iedereen het liefst sterven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Wij hopen dat Hospice Egmond deze wens binnenkort kan vervullen”, aldus Jessica, die al vier jaar uitkijkt naar de realisatie van de hospice.

De hospice is een initiatief voor Egmonders en het zou mooi zijn als het ook gedragen wordt door de Egmonders zelf. Voor en door Egmonders, is het credo. “Onze dank is groot voor alle donaties die al gedaan zijn, maar we zijn er nog lang niet”, vertelt Jessica.

Voor de realisatie van de hospice is nog 300.000 euro nodig. Stichting Zeedistel wil via deze weg een beroep doen op de vrijgevigheid van ondernemers en particulieren uit de Egmonden. Doet u in 2018 nog een gift aan de hospice in Egmond? Dan is deze nog aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Het gebouw van de hospice wordt casco opgeleverd. Het is aan de stichting om het gebouw verder af te maken en in te richten. Hiervoor is financiële hulp nodig, maar ook de vrijwillige hulp van loodgieters, elektriciens en andere vakmensen.

Het is de wens van de stichting dat Egmondse vakmannen en –vrouwen zich vrijwillig in willen zetten voor de hospice. De stichting steunen kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL09 RABO 0176 9731 92 t.n.v. Stichting Zeedistel.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Jessica Zwart (06-22656861). Meer informatie en beelden zijn te zien via www.hospice-egmond.nl.