EGMOND-BINNEN – De gemeente Bergen stelt een onderzoek in naar de situatie van John Kaandorp (22).

Het perceel aan de Herenweg in Egmond-Binnen waar John op woonde, bleek na controle van de gemeente geen woonbestemming te hebben. Hij had een garage gekocht.

Op straffe van een dwangsom moest John het adres verlaten. Hij zou hierdoor met een hypotheekschuld van € 1000.000,– blijven zitten.

Verschillende media berichtten over de situatie. D66 stelde tijdens de raadsvergadering van vorige week een aantal vragen aan het college.

Wethouder Alwin Hietbrink: “Naar aanleiding van alle commotie die ontstaan is, heb ik dit specifieke geval besproken in het College.
Aan de gemeenteraad hebben we toegezegd nader onderzoek te zullen verrichten.

Daarmee doe ik uiteraard geen toezeggingen over het verloop van deze zaak. In februari worden de uitkomsten van het onderzoek aan de gemeenteraad voorgelegd.”

Hietbrink verwacht niet dat er heel veel meer van dit soort vergelijkbare zaken zijn. “Maar ik sluit ook niet uit dat het incidenteel voorkomt.”

John is blij met ontwikkelingen en de steun die hij krijgt.

Afgelopen donderdag mocht hij zijn verhaal doen bij wethouder Hietbrink en burgemeester Hafkamp. “Er is niet veel nieuws gezegd in het gesprek. Ze vroegen alleen of ik nog meer informatie had die belangrijk konden zijn voor het onderzoek”.

Geef een reactie