BERGEN – De Bergense Arlette van de Kemp wil met haar theatergroep Buig gratis huiskamervoorstellingen spelen voor inwoners uit Bergen en omgeving.

De vier spelers hebben ‘Kortsluiting’ al op (grotere) locaties gespeeld. Nu is het de tijd voor intieme settings in Bergen.

Zeker 15 jaar spelen Dick Kortekaas, Irene Groen, Arlette van de Kemp en Monique Teeling samen toneel.

Vanuit verschillende toneelverenigingen kwamen zij bij elkaar en startten een interactieve kindertheatergroep onder de sprookjesachtige naam ‘Hipokus’.
De veelal zelfgeschreven en geregisseerde stukken werden op scholen en in buurthuizen gespeeld.

Zoetjesaan waren de spelers een beetje klaar met prinsesjes, heksen en tovenaars en werd er gezocht en gekeken naar alternatieven.

Dat was nog niet zo eenvoudig.

Toch hebben zij in het tragikomische stuk ‘Kortsluiting’ van Haye van der Heijden precies de toon gevonden die zij zochten. De naam van de groep werd veranderd in ‘Buig’ en inmiddels is Kortsluiting gespeeld voor personeel van een verzorgingstehuis in Haarlem.

Naast het spelen in tehuizen voor verzorgend personeel, waar onkostenvergoeding voor wordt gevraagd, is het de bedoeling om dit stuk als (gratis) huiskamertoneel op te gaan voeren.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via een collectebus te doneren aan de Alzheimer Stichting.

Kortsluiting gaat over Victor, een man van middelbare leeftijd die aan voortschrijdende Alzheimer lijdt en probeert de boel bij elkaar te houden.

Opgeven voor een huiskamervoorstelling voor circa 15 personen kan bij Arlette van de Kemp via 06-20934390 of via email arlettevandekamp@quicknet.nl.

Geef een reactie