EGMOND- Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich deze zomer met een servicepunt in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef gevestigd. Voor het servicepunt is Huys Egmont nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een koffietafelgesprek willen begeleiden op woensdag- of vrijdagochtend.

Van dinsdag tot en met zaterdag organiseert de bibliotheek iedere ochtend een activiteit aan de leestafel in Huys Egmont. Voor het begeleiden van deze activiteiten is Huys Egmont op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers op woensdag- of vrijdagochtend. Op deze ochtenden ga je informeel in gesprek met de bezoekers aan de leestafel in Huys Egmont. Onder het genot van een kopje koffie of thee praat je over een zelfgekozen onderwerp en wissel je daarover van gedachten met de bezoekers. Dit kan spontaan ontstaan maar je kunt ook aan de hand van een voorwerp het gesprek beginnen.

Het doel is om in de toekomst nieuwe wekelijkse activiteiten structureel aan te bieden. Vrijwilligers worden bij het opzetten van nieuwe activiteiten betrokken. Vrijwilligers mogen meedenken met nieuwe mogelijkheden. Het is een pré als vrijwilligers woonachtig zijn in Egmond of directe omgeving. Van vrijwilligers (en medewerkers)wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Hiervan worden wel de kosten vergoed.

Heb je interesse of vragen? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann: vrijwilliger@bknw.nl.

Foto: Huys Egmont
Foto: servicepunt bibliotheek (aangeleverd)

ByEvert