BERGEN – Deze week bij Cinebergen The Best of IDFA on Tour waarbij een aantal winnaars van dit festival door het land reist en op 6 februari Cinebergen aandoet. De tragikomedie Rams gaat over twee IJslandse schapenboeren die al veertig jaar verwikkeld zijn in een verbeten strijd.

In het fenomenale The Wakhan Front worstelt een peloton in een Afghaanse bergpas met een reeks raadselachtige verdwijningen. De jeugdfilm Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film is een heerlijke verfilming van de overbekende strip rond Charlie Brown.

Tot slot op verzoek Publieke Werken dat ons verplaatst naar het schitterend gereconstrueerde Amsterdam van 1888. Carol, waar de meester van het klassieke melodrama, Todd Haynes, wederom op grensverleggende wijze een bijzondere relatie verkent. En Youth, waarin twee oude vrienden in een luxe kuuroord terugblikken op hun leven.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7 Bergen. Losse kaarten: € 9,00; 65: € 8,50; Studenten OV/ < 18 jaar: € 7,00; 10-strippenkaart € 80,00; Reserveren en info: www.cinebergen.nl.

Geef een reactie