BERGEN – Don’t judge a book by its cover! Iemands uiterlijk, gedrag of houding is maar een klein stukje van het verhaal. In een steeds minder tolerante wereld waarin allerhande oordelen op de loer liggen, organiseren Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, Art. 1 Bureau voor Discriminatiezaken en Europe Direct Noord-Holland Noord een bijzonder evenement: de Human Library BUCH.

Zaterdagmiddag 16 juni lezen de bezoekers van de bibliotheken in Bergen, Castricum en Heiloo geen boeken, maar mensen!

Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Deze ‘levende boeken’ hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen.

Het publiek kan op drie locaties tegelijk één op één in gesprek met o.a. een (ex)gedetineerde, een Syrische vluchteling, een jongen met autisme, een alleenstaande vader, een tienermoeder, een meisje met een dwarslaesie, een dame met ADHD, een journalistieke vluchtelinge en nog vele anderen.

De in totaal 33 levende boeken zijn allen bereid om een kijkje in hun leven en ervaringen te geven.
De middag begint om 13.00 uur en de toegang is gratis.

In Heiloo zal wethouder Elly Beens de opening verrichten. In Bergen is de opening in handen van burgemeester Hetty Hafkamp en in Castricum van wethouder Marcel Steeman (o.v.b. van nieuw college).