– een eerbetoon van DJ Herberg –

En dan… wordt je gebeld en vertelt een lieve kennis dat Sjaak Berkhout is overleden. We hadden 2 weken geleden nog uitgebreid gesproken over mijn tijd met Sjaak op de zender Radio 80.

Goh, Sjaak Berkhout. Ik kwam in het begin van het millennium bij Radio 80 terecht. Ik mocht een ochtendshow doen op de zaterdag. Helemaal alleen. De Koffieshop. Toen werd me verteld dat ik een weerman op bezoek zou krijgen in de vorm van Sjaak Berkhout uit Rinnegom.

Na de eerste uitzending was er al een klik. Sjaak zou het om en om doen met Ab Glas maar die was wegens ziekte uit de running. Ik zat elke week met Sjaak opgescheept.

Na het weer vond ik het gezellig als Sjaak nog even bleef. Het werd uiteindelijk elke zaterdag 2 uur lang. We gingen samen De Koffieshop presenteren. Hij werd een echte sidekick. Sjaak vond dat er meer Franse muziek gedraaid moest worden dus kreeg Sjaak zijn rubriek ‘De Franse Keuze van Sjaak’.

Ook speelde ik met Sjaak de Televisieseriequiz en kon prachtige prijzen winnen als hij het fragment goed had. Sjaak wist niet wat ik ging doen. Vrijwel alles was geïmproviseerd.

Ik gaf Sjaak vaak moeilijke berichten over de Kust en Duinstreek omdat ik nogal dyslectisch was. Tijdens de rubriek Koken met Ron in de magnetron mocht hij alles proeven. We hebben dit zo’n 3 jaar gedaan op Radio 80.

Ik ben ook nog bij Sjaak thuis geweest want mevrouw Berkhout wilde wel eens zien wie haar man op de korrel nam. Het was heel gezellig en schatten van mensen. Een paar jaar na zijn vrouw is ook Sjaak niet meer onder ons. Maar in mijn gedachte zal hij altijd voortleven.

Zoveel opnames liggen nog op zolder met Sjaak. Die luister ik nog altijd terug met een geweldige herinnering aan ontzettend leuke radio jaren op Radio 80.

Herbert (DJ Herberg)

Geef een reactie