EGMOND-BINNEN – De initiatiefgroep Brinkje is tot op heden tevreden met de huidige gang van zaken. De inwoners van Egmond-Binnen hebben kunnen merken dat er inmiddels wel een en ander is gebeurd, het groen van de bult is enige tijd geleden verdwenen en tijdelijk kwam er een fraaie kerstboom te staan.

De lampjes erin hebben jammer genoeg maar kort dienst gedaan, Kees Oostermeijer leverde het elektra, echter, zogenaamde feestvierende grappenmakers leefden zich uit door de verlichting te slopen.

Na het verwijderen van de boom is een lelijke hoek van de achterliggende verhoging, groenblijvend als alles klaar is, weggenomen om met de komende bank een fraai geheel te vormen.

In de voorgaande periode heeft de aanwonende Willem Liefting met zijn Nelleke er veel aan gedaan om het geheel netjes te houden, met vegen harken en snoeien zijn zij er geweldig in geslaagd.

De bedrijven die hun medewerking hebben toegezegd, fa Apeldoorn, fa Duinmeijer, fa Tambach, fa Tervoort, ook de ondernemersverg. hebben inmiddels al op enigerlei wijze een aandeel kunnen leveren. Charles Tervoort heeft een zeer bijzondere monumentale bank ontworpen en deze zal over enige tijd op het brinkje een mooie plek krijgen.

“We willen ook graag melden dat de samenwerking met de gemeente geweldig is en wij daarvan alle steun en materiaal krijgen”, laat Jaap Kramer weten.

“Met de mensen die de bank gaan maken gaan we binnenkort om tafel en wij hopen dat zich nog enige handige mensen gaan melden om onze plannen te realiseren. Wij bieden de inwoners van ons dorp voor het zomerseizoen een prachtplek aan, waar het ook voor de toerist ook heel goed toeven is.”

Aanmelden kan nog steeds bij Jaap Kramer jbkramer@quicknet.nl of 5062187