BERGEN – De gemeente houdt op dinsdag 11 september een inloopbijeenkomst over de herbouw van De Beeck. Omwonenden en andere ge├»nteresseerden die meer willen weten over dit onderwerp, zijn van harte welkom tussen 19.00-20.30 uur in het restaurant van de woonzorglocatie Oudtbugh, Molenweidtje 1 in Bergen.

Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig voor een toelichting en om vragen te beantwoorden. Het zwem-, sport- en vergadercentrum in Bergen werd op 13 oktober 2017 bijna geheel door brand verwoest.

De verzekering keert in principe een bedrag uit voor herbouw van eenzelfde soort accommodatie, met dezelfde bestemming. Het college heeft voorkeur voor een multifunctioneel centrum met een zwembad, raadzaal en commissiezalen, een volwaardige sporthal en ruimte voor sport- en zorggerelateerde functies.

Ook komt er weer een biljartruimte en een multifunctionele (ballet) zaal. Jongerencentrum Frats keert terug. De algemene raadscommissie bespreekt dit collegevoorstel op 13 september. Behandeling in de gemeenteraad staat gepland op 4 oktober.