BERGEN – Bot Bouw organiseert een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen Dorpsplein en Winkelhart West in het centrum van Bergen. Iedereen die is ge├»nteresseerd in de plannen kan zich laten informeren over de projecten. De inloop wordt gehouden op woensdag 15 juni van 16.00 tot 20.30 uur bij Lady Papa aan de Breelaan 5 in Bergen. Dat meldt Botbouw op de website van Dorpsplein Bergen.

Dorpsplein | L-gebouw en Pleingebouw

Op het Plein komen twee nieuwe gebouwen met daaronder een ondergrondse stallingsgarage met 46 parkeerplaatsen. In de plint is plaats voor horeca en winkels en op de verdiepingen komen 29 appartementen in de sociale koopsector en de vrije sector.

De bezoekers van deze inloopbijeenkomst mogen een naam bedenken voor de beide gebouwen. Ook wordt gevraagd hoe zij de ruimte rondom deze gebouwen willen vormgeven. De inrichting van het Plein maakt onderdeel uit van de herinrichting van het openbaar gebied in het centrum van Bergen, waarvoor de gemeente een separaat project opstartte.

Winkelhart West

Tijdens de inloop zijn ook de eerste idee├źn over het ontwerp te zien van het project Winkelhart West. Dit project ligt direct naast de locatie Dorpsplein aan het Plein. De eigenaren van deze commerciele ruimtes, die vorig jaar zomer door brand schade leidden, willen deze winkels vernieuwen en hieraan appartementen toevoegen.

(Bron foto: BOT Bouw)