BERGEN E.O – In maart start in acht vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard – waaronder de bibliotheken in Bergen en Schoorl – een nieuw te bezoeken inloopspreekuur, het Digitale Overheid Spot.

Hier leert u om te gaan met de computer én de digitale overheid. Een afspraak maken bij de gemeente, uw rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen, het is soms best moeilijk. De bibliotheekmedewerkers kunnen hierbij helpen, én ze leren u hoe u het voortaan zelf kunt doen. Ook met vragen over taal en rekenen kunt u bij dit spreekuur terecht. Bijvoorbeeld als je de Nederlandse taal beter wilt leren spreken of schrijven. Of als u beter wilt leren rekenen. Of met uw digitale vaardigheden aan de slag wilt gaan. Medewerkers helpen u graag met het vinden van informatie op internet en ze verwijzen desgewenst door naar de juiste instanties of samenwerkingspartners.

Computer

U kunt in de bibliotheek langskomen als u bijvoorbeeld nog nooit met een computer hebt gewerkt, maar dit wel graag wil leren. U kunt oefenen op een laptop van de bibliotheek of uw eigen apparaat meenemen, zoals uw smartphone of een tablet. De programma’s van oefenen.nl zijn hiervoor zeer geschikt. Er is dan altijd iemand aanwezig die u verder kan helpen als u er even niet uitkomt. 

Waar en wanneer

Kijk voor het complete overzicht van spreekuren, data en tijden op bknw.nl/agenda. Of bel met de klantenservice op 072 – 5156644. 

De inloopspreekuren zijn gratis te bezoeken, ook voor niet-leden.

Foto: Bibliotheek Kennemerwaard