‘Once upon a time in Egmond aan Zee’

EGMONDEN – De inschrijving voor de Fjoertoer Egmond is geopend. Dat meldt organisator Le Champion.

Het populaire wandelevenement vindt voor de negentiende keer plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 november.

Wandelaars kunnen het magische lichtjesparadijs beleven door verschillende routes te lopen. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht. De eerste startvakken zijn al uitverkocht, meldt een woordvoerder van de organistie.

Vorig jaar zijn de routes ingekort naar twaalf, zestien en twintig kilometer, waarbij de langste afstand ook richting Heiloo gaat. Wandelaars kunnen zo ruimer de tijd nemen om te genieten van de (licht)acts langs de routes.

Gezinnen met kinderen kunnen deelnemen aan de Family Fjoertoer van zes kilometer. Alle routes beginnen bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en eindigen over het strand richting de finish.  

Fairytale Fjoertoer

Het thema van de Fjoertoer is Fairytale Fjoertoer. Vorig jaar was dat Fjoertoer Wildlife.

De woordvoerder van de Fjoertoer kan het prachtig omschrijven. “Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd tot een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de zeven dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.”

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Deelnemers kunnen bij de inschrijving vrijwillig een donatie doen.

Van het uiteindelijke bedrag kopen de organisaties een nieuwe uitrusting. Dit zijn volgens Le Champion overlevingspakken ter waarde van ongeveer 1.500 euro en werkpakken van 450 euro per stuk.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via de website van de Fjoertoer. Dat kan tot en met 13 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt. (Bron foto’s: Le Champion).