GROET/ SCHOORL – Hardloopliefhebbers uit alle hoeken van het land kunnen vanaf nu weer een startbewijs bemachtigen voor de Groet uit Schoorl Run op zondag 11 februari 2024.

De populariteit van het evenement is te danken aan zijn prachtige, maar snelle parcours door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Het grootste onderdeel van de wedstrijd is de Mizuno 10 km. “Deze afstand is perfect voor de beginnende hardloper, maar ook geliefd bij de doorgewinterde hardloper, die zijn of haar persoonlijke record wil verbeteren”, laat een woordvoerder van sportorganisatie Le Champion weten.

Nederlands Kampioenschap

Tijdens de Mizuno 10 km. vindt het Nederlands Kampioenschap 10 km. plaatsvinden. Tijdens de vorige editie werden vele persoonlijke records verbroken, met als hoogtepunt het aanscherpen van het Nederlands record bij de dames door Dianne van Es in een tijd van 30.29.

Daarnaast staan de halve marathon (21,1 km.) en 30 kilometer op het programma.

Kids Run

Voor al het aanstormend hardlooptalent tussen de vier en dertien jaar wordt er een Kids Run georganiseerd. “Deze wedstrijd kent een route van twaalfhonderd meter en loopt door het Duinstreekgebied van Schoorl. Le Champion beloont alle deelnemende sporters met een medaille.”

Lopen voor Staatsbosbeheer

Tijdens deze 44e editie is het goede doel van de Groet uit Schoorl Run Staatsbosbeheer. Deelnemers kunnen bij hun online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen om het duurzame onderhoud van de Schoorlse Duinen te steunen.

Inschrijven
Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is vanaf nu mogelijk via de website van de Groet uit Schoorl Run of de Le Champion app. (Bron foto’s: Le Champion).