EGMOND – Op zaterdag 10 december valt het startschot voor de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen de Midwinterduinloop. Inschrijven hiervoor is mogelijk.

Met afstanden van 8 en 16 kilometer is deze Pre-Runeen goed ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari 2023 plaatsvindt. Alle aspecten van de grote winterklassieker in januari komen tijdens deze Pre-Run voorbij: strand, duinen, bos en uitdagende klimmetjes.

Na de start in Egmond-Binnen lopen de deelnemers door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat. Hier kunnen de hardlopers zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kruisen.

Deelnemers twee afstanden komen bij elkaar

De langste afstand brengt de deelnemers over de pittige strandopgang bij de Scheilaan naar de kust. de deelnemers vervolgen de route over het Noordzeestrand richting de Middenweg, waar de hardlopers van de twee afstanden bij elkaar komen na enkele klimmetjes.

Alle deelnemers finishen weer ter hoogte van restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen.

Lopen voor het goede doel

Bij deze loop in december kunnen deelnemers het goede doel, PWN, steunen, net zoals dat mogelijk is bij de NN Egmond Halve Marathon in januari. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag van Le Champion gebruiken om veiligere en aantrekkelijkere plekken voor amfibieƫn te realiseren.

Inschrijven

Inschrijven voor de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon is mogelijk. Dat kan tot en met maandag 28 november of tot de deelnemerslimiet van duizend hardlopers is bereikt. Er is geen na-inschrijving op de dag zelf.

Hardlopers die niet staan ingeschreven voor de NN Egmond Halve Marathon zijn ook welkom bij de Pre-Run, meldt de organisatie.

(Bron foto: Le Champion)