EGMONDEN – De inschrijfmogelijkheid voor de strandrace, halve marathon en de wandelmarathon van Egmond is geopend, meldt sportorganisatie Le Champion.

Het nieuwe sportjaar begint op zaterdag 13 januari met de strandrace Egmond-Pier Egmond. Een dag later, op zondag 14 januari, staat de hardloopklassieker Egmond Halve Marathon in de agenda. In het laatste weekend van januari begint het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon. Dan komen duizenden liefhebbers van strandfietsen, hardlopen en wandelen naar Egmond aan Zee.

Egmond-Pier-Egmond

De 23e editie van de Egmond-Pier-Egmond belooft weer een waar spektakel te worden voor de naar verwachting drieduizend deelnemers en vele toeschouwers. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 13 januari voor één dag omgetoverd tot heus wielerdorp. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over het strand, door de duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. 

Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. De Egmond-Pier-Egmond staat dan ook niet voor niets bekend als dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het evenement is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar het kustdorp.

Egmond Jeugd Strandrace

Ook in 2024 staat de Egmond Jeugd Strandrace op het programma Egmond-Pier-Egmond. Het parcours is elf kolometer lang en gaat voor een deel over het officiële parcours. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van elf tot en met vijftien jaar kunnen maximaal honderdvijftig kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU-licentie of trainen bij een vereniging.

Egmond Halve Marathon

Als de bandensporen op zondag 14 januari van het strand verdwenen zijn, is het de beurt aan ruim achttienduizend hardlopers. Deelnemers aan de 49e editie van de Egmond Halve Marathon starten vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer brengt de lopers over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Deelnemers trotseren het smalle strand, de storm, lage temperaturen of lopen misschien wel in een heerlijke winterzon.

Egmond Mini Marathon

Speciaal voor de kleine hardlopers tussen de vier en dertien jaar wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Deze spectaculaire mini marathon bestaat uit een uitdagend parcours met keuze uit één of twee kilometer met een versie in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de Egmond Halve Marathon gerend.

Egmond Wandel Marathon

In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers.

De routes en de opzet van de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon zijn deels vernieuwd. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 kilometer is het nu ook mogelijk te kiezen voor een afstand van vijftien kilometer.

Op zaterdag wordt de zuidroute richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee gewandeld en op zondag staat de Noordroute Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda.

Tot wanneer inschrijven?

De inschrijving voor de drie winterklassiekers van Le Champion is vanaf geopend via www.gpgrootegmondpieregmond.nlwww.nnegmondhalvemarathon.nl en www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor Egmond-Pier-Egmond of de Egmond Halve Marathon is mogelijk tot en met 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt.

De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend tot en met 15 januari of tot de limiet is bereikt.