EGMOND – Het is weer mogelijk in te schrijven voor de MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond (8 januari), de NN Egmond Halve Marathon (9 januari) en de Egmond Wandel Marathon (22 en 23 januari).

.
De Egmond-Pier-Egmond mountainbikewedstrijd is met vierduizend deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het parcours over 38 kilometer gaat over het strand en door de duinen. Deelnemers verlaten het strand bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij recreatieve fietsers en toprenners.

.
Aan de Halve Marathon van Egmond op 9 januari nemen 18.500 hardlopers deel. Het parcours van 21,1 of 10,5 kilometer gaat over het strand en door de duinen.

.
De Egmond Wandel Marathon op 22 en 23 januari brengt 13.000 wandelaars naar het strand en de duinen van Egmond. Zij lopen 21,1 of 10,5 kilometer en kunnen kiezen uit een of twee dagen wandelen. De Egmond Wandel Marathon zette de eerste stappen in de richting een duurzaam wandelevenement.

.
Aanmelden voor de evenementen kan via www.egmondpieregmond.nl, www.nnegemondhalvemarathon.nl of www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk tot en met 27 december of tot de limiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend tot en met 10 januari of tot de limiet is bereikt.

Halve Marathon van Egmond (Foto: RTV80).