ALKMAAR/ BERGEN E.O – De inschrijving voor de zestiende editie van de Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juni.

Met vijf afstanden over 8,5, 15, 20, 25 en 40 kilometer is er voor iedereen een route. De tweedaagse is komende editie vernieuwd én Le Champion steekt de finishfeesten in een nieuw jasje. Dit met onder andere de Hollandse middag en Disco Fever. 

De vierdaagse, met routes vanuit Alkmaar door Bergen, Dijk en Waard, de Egmonden en Heiloo, kenmerkt zich door afwisseling in het parcours, veel gezelligheid en entertainment. Daarnaast wandelen deelnemers niet alleen langs regionale highlights, maar gaan er ook echt doorheen. Zo bezoeken ze onder andere Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk, Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen.

De Grote Kerk in Alkmaar, in de volksmond de huiskamer van Alkmaar, is elke dag de start- en finishlocatie, behalve op zaterdag. Dan vindt de finish, na een sfeervolle intocht door de binnenstad, plaats op het gezellige Waagplein. 

Vernieuwing

De vernieuwde tweedaagse maakt het voor wandelaars mogelijk om in te schrijven voor de woensdag en donderdag of vrijdag en zaterdag. Ook kunnen bedrijven zich dit jaar inschrijven, waarbij collega’s en/of relaties met elkaar kunnen wandelen in een team van vier personen.

Volgens Le Champion is het voordeel van deze Business Walk dat alles goed geregeld met het businesspakket. Denk aan een teamfoto, ontvangst in de kerk en consumptiebonnen voor het finishfeest op het Canadaplein. 

’t Praethuys , in samenwerking met KWF

Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie is er 14.043 euro gedoneerd. Dit bedrag was gedeeltelijk voor KWF, dat middels een actieplatform medeverantwoordelijk was voor de donaties. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n drieduizend keer een bezoeker binnen.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via de website van de Wandelvierdaagse Alkmaar. Dat kan  tot en met woensdag 7 juni 2024.