ALKMAAR – De inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt plaats van woensdag 14 juni tot en met zaterdag 17 juni.

De verwachte zesduizend deelnemers ontdekken in vier dagen Noord-Holland. Voor iedereen is er een route, met vijf afstanden per dag: 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer.

In 2023 bevatten de routes opnieuw passages door de binnenstad van Alkmaar, over uitgestrekte polders, door prachtige bossen, duurzame (villa)wijken en historische, religieuze locaties. De afwisseling is groot. De grootste trekker van het wandelevenement is de gezelligheid onderweg, zegt Le Champion. “Wandelaars vieren vier dagen feest met elkaar en alle betrokken bewoners in de omgeving.”

Goede doel: ’t Praethuys

Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden.

Tijdens de vorige editie doneerden deelnemers een recordbedrag van maar liefst € 15.185,50. Dit bedrag was gedeeltelijk voor KWF, die middels een actieplatform medeverantwoordelijk was voor het recordbedrag. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken.

Jaarlijks loopt er zo’n drieduizend keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys.

Inschrijven

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website van de Wandel4daagse Alkmaar.

(Bron foto: Le Champion)