BERGEN NH – Als aanvulling op ons eerder gepubliceerde artikel een video van de installatie van kinderburgemeester Tygo Fontijn uit Egmond-Binnen.

“Het lijkt mij leuk om met kinderen om te gaan en hun mening te weten. Én om met de burgemeester op pad te gaan”. De kersverse kinderburgemeester Tygo Fontijn, elf jaar jong en afkomstig uit Egmond-Binnen, sprak donderdag 28 september na zijn installatie met RTV80 TV. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering in sportcentrum De Beeck in Bergen.

Tygo nam tijdens de vergadering het stokje over van Sophia Mourão Bakker die een jaar lang als kinderburgemeester actief was.

Voor Tygo had de burgemeester mooie woorden in petto. “Wat me van jou tijdens het sollicitatietraject voor de nieuwe kinderburgemeester erg is bijgebleven, is het enorm ontwapende jezelf-zijn, wat je eigenlijk altijd hebt en wat je een prachtig mens maakt. We waren er als sollicitatiecommissie snel over uit dat jij onze nieuwe kinderburgemeester moest worden.”

Afscheid van Sophia Mourão Bakker

Ook de voormalige kinderburgemeester Sophia beleefde een mooie avond. Ze kreeg van Voskuil een boek met daarin foto’s die gemaakt zijn tijdens haar werk als kinderburgemeester. “Dat is een mooie herinnering.”

De burgemeester sprak haar vol lof toe. “Ik vind dat je het ambt fantastisch, op eigen wijze hebt ingevuld. Je hebt echt waargemaakt wat je voor ogen had: betrokkenheid bij jongeren, het uitzetten van een enquête onder scholen en actieve inzet voor ouderen. Ik heb genoten van je aanwezigheid en ontzettende nieuwsgierigheid.”

“Je bent een zeer goede vertegenwoordiger van de jeugd van gemeente Bergen geweest en ik wil je, namens alle kinderen, volwassenen en ouderen, heel hartelijk danken voor jouw inzet.”

Een compleet verhaal lees je hier.