EGMOND AAN DEN HOEF/ HEILOO – Marien en Willy Druiven van de meubelstoffeerderij Design Stoffering in Egmond aan den Hoef zijn bezig met een inzamelingsactie voor de slachtoffers en vluchtelingen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Deze week kan iedereen producten voor eerste hulp doneren.

Marien en Willy verzamelen producten voor eerste hulp en alles wat daarbij hoort. Mensen die producten willen doneren, kunnen deze brengen naar Lamoraalweg 55, op industrieterrein ‘De Weidjes’ in Egmond aan den Hoef. Daarnaast kunnen donateurs noodmiddelen kopen en achterlaten bij Kruitvat aan de Voorstraat in Egmond aan Zee, Kruitvat aan de Raadhuisweg 12 in Heiloo (bij witte kerkje) en bij Etos in Het Hoekstuk in Heiloo. Dat kan tijdens de normale openingstijden. Deze winkels verzamelen de inkopen, waarna Marien en Willy de giften ophalen.

Wie vervoert de medicatie naar Oekraïne?

Tonny van de Ven, huisschilder van beroep, brengt deze spullen naar de grens van Oekraïne. Hij kwam door corona op de IC-afdeling terecht en moest afscheid nemen van zijn vrouw, kinderen en vrienden omdat de dokter hem in slaap ging brengen om hem te redden. Nadat hij na een aantal dagen weer bijkwam wilde Tonny wat terug doen voor de medici. Dit resulteerde in het inzamelen en vervoeren van medicatie zoals Marien en Willy Druiven dat ook doen. De twee Egmonders kwamen bij toeval in contact met Tonny ven de Ven.

‘Snel hulp geven is echt geboden’

Marien: “Bij deze inzamelingsactie vragen wij hulp van iedereen, omdat het ons allen aangaat. Uiteraard zijn er een heleboel goede doelen die hulp nodig hebben, maar deze oorlog is zó plotseling en hevig dat snelle hulp écht geboden moet worden. Hierbij gaat het om het inzamelen van producten voor eerste hulp en alles wat daarbij hoort. Van babyluiers, babyzalf, babymelk, thermodekens, kraamspullen, verband, pijnstillers, medicijnen voor allerlei ziekten, ontsmettingsmiddelen, verzorgingsproducten als tandpasta, tandenborstels, zeep, noem maar op. Dus kortom, wat er in eerste instantie nodig is om eerste hulp te kunnen bieden aan slachtoffers en vluchtelingen. Let hierbij wel op de houdbaarheid van medicijnen.”


‘Samen de handen ineen slaan’

Willy: “Laten we ook met alle websitebezoekers, app-bezoekers en kijkers en luisteraars van RTV80 Radio en TV samen de handen inéénslaan en opkomen voor de slachtoffers in deze nutteloze oorlog.” Sponsors van deze actie zijn Echo Reclame, Impact Sign & Display, CiRoPack verpakkingen, Cor Mooij / Weekblad ‘Dorpsgenoten’, Beentjes Transport B.V., JBL Trading, Tonny van de Ven, Design Stoffering M. Druiven, Boek- & Kantoorboekhandel Dekker en Dekker en Jens Kager Houtdesign.

ByEvert