IVN-gids Jos Bos neemt zijn gasten mee voor een leerzame en vrolijke wandeling door het bos van PWN bij de Schaapskooi Bergen. Dat gebeurt zondag 11 februari onder het motto: wat is er leuker dan vroeg op pad voor een heerlijke winterwandeling? Goed ingepakt, met rooie koontjes.

De wandelaars zien mooie, bijzondere dingen die soms de fantasie prikkelen.

Voor het hele gezin

Wat betekent deze wintertijd voor boom en dier? De normaal kleurrijke, zoete kamperfoelie zoekt zijn draai weer naar het volgende seizoen, soms ten koste van een boom. Het buntgras staat er het hele jaar uitbundig bij maar laat zijn ondergrondse leven niet zien. Tijdens deze gezinswandeling zoeken de wandelaars naar diersporen, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen.

De wandeling duurt van 10.15 tot ongeveer 12.00 uur en start en eindigt bij de parkeerplaats Uilenvangerweg aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee, vlakbij de schaapskooi. Meelopen kost 3 euro. Kinderen mogen gratis mee. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Er is een kaartautomaat bij de parkeerplaats). (Bron foto: IVN).