BERGEN AAN ZEE – IVN organiseert op zaterdagavond 28 oktober vanaf 19.30 uur een wandeling in het donker. Deze start om 19.30 uur bij de Schaapskooi aan de Zeeweg in Bergen aan Zee.

IVN speelt in op ‘De Nacht van de Nacht’, waarin de zomertijd overgaat in de wintertijd. Het is ook de nacht waarbij alle gebouwen en huishoudens in Nederland de vraag krijgen wat minder elektrisch licht de wereld in te sturen.

Nachtwaker

De wandelaars maken een denkbeeldige reis naar de plek waar de nacht vandaan komt, waarbij de Nachtwaker hen gaat begeleiden. De Nachtwaker waakt over het welzijn van de dieren en de planten en bomen. Hij is te vinden in het westen, tot de zon opkomt. Wandelaars ervaren de stilte en het duister in het bos.

Aanmelden

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn maximaal twaalf deelnemers, een duinkaart is verplicht. Kinderen onder twaalf jaar mogen gratis mee. Mensen ouder dan twaalf jaar betalen 5 euro (contant). Chocolademelk en koek na afloop bij de Schaapskooi. Parkeren kan aan de Uilenvangersweg. Ga vandaar terug naar het fietspad en ga dan twee keer links naar de Schaapskooi aan Zeeweg 2 in Bergen. Aanmelden kan via parnassia@ivnnkl.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.