EGMOND-BINNEN – Op woensdag 24 april start IVN weer de wandeling op de Westert en de Bleek in de duinen van Egmond-Binnen.

De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en waren eeuwenlang door de mens in gebruik. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat leidde tot het kenmerkende open ‘nollen’landschap.

Waardevol

Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand, laat een woordvoerder weten. De gidsen vertellen de wandelaars van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro. De wandeling start om 19.00 uur bij het parkeerterrein van PWN aan Oude Schulpweg in Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert). IVN raadt de deelnemers aan om dichte schoenen en bedekkende kleding aan te trekken. Aanmelden is noodzakelijk via mailadres westertbleek@ivnnkl.nl. Foto: Schotse Hooglander. (Bron foto: IVN).