BERGEN – IVN natuurgids Willem Babyn neemt wandelaars mee naar het duingebied bij de Schaapskooi in Bergen. Dat doet hij zondag 8 januari.

De meteorologische  winter is ingegaan. In deze periode is er veel te zien in de natuur. Wat betekent deze wintertijd voor bomen en dieren?

De normaal kleurrijke, zoete Kamperfoelie zoekt zijn draai, soms ten koste van een boom, weer naar het volgende seizoen. En het buntgras staat er gehele jaar uitbundig bij maar het laat zijn ondergrondse leven niet zien.

Voor het hele gezin

Met een IVN-gids kunnen liefhebbers op pad voor een duin- en boswandeling. Dat betekent zoeken naar diersporen, grote grazers, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen. De wandeling is geschikt voor het hele gezin.

De start is om 10.15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (ligt aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee vlakbij de schaapskooi, op ongeveer driehonderd meter na de rotonde rechts). Het einde is rond 12.00 uur bij de Schaapskooi. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50. Kinderen mogen gratis mee.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Er staat een kaartautomaat bij de parkeerplaats.

(Foto: Jos Bos)