EGMOND AAN DEN HOEF – Voetbalvereniging Zeevogels organiseert ook dit jaar het Jan Ligthart toernooi. Op vrijdag 12 augustus (aanvang 19.00 uur) én zondag 14 augustus (aanvang 14,.00 uur) zullen vier clubs uit de gemeente Bergen gaan strijden om de Gouden Bommus.

Het deelnemersveld bestaat uit de eerste elftallen van Sint Adelbert, de nieuwe fusieclub v.v. Bergen, Egmondia en gastheer Zeevogels.Jan Ligthart heeft vele jaren heel veel werk verzet als vrijwilliger bij Zeevogels.

Bijna dagelijks was hij op het complex te vinden. Voor al zijn inspanningen is Jan geridderd. Hij is in 2011 op 83-jarige leeftijd overleden. Als eerbetoon aan Jan, en al die andere vrijwilligers, draagt het voorbereidingstoernooi zijn naam.

De wisselbeker is vernoemd naar zijn bijnaam: Bommus. Nieuw is dit jaar het nemen van shoot-outs na iedere poule wedstrijd. Hiermee kunnen de deelnemers bonus punten verdienen.

De toegang tot sportpark Hogedijk, de thuishaven van voetbalvereniging Zeevogels, is op beide wedstrijddagen gratis. Zondag 14 augustus vanaf 16.00 uur zorgt het duo Kees & Ko voor de muzikale omlijsting.

Zie het complete programma en het toernooi reglement op www.zeevogels.nl

Geef een reactie