BERGEN – Na twee jaar corona-afwezigheid is het het evenement Jazz & Sail terug in Bergen, op zaterdag 3 september. Dit jaar één dag in plaats van drie dagen.

“Dat heeft ermee te maken dat we pas in maart wisten dat evenementen zoals deze weer konden doorgaan. We konden dus niet het hele jaar door met de organisatie bezig zijn. Daarom kozen we voor de zaterdag: dat is de meest logische keuze om een dag lang van alles te laten gebeuren”, vertelt Max van Veen van de organisatie aan RTV80.

Over de ingeperkte versie zegt het bestuur: “We focussen ons op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van dit onmisbare festival.” Van Veen benadrukt te hopen dat het festival volgend jaar weer “gewoon drie dagen duurt.”

Live muziek, eten en drinken en gezelligheid

Op 3 september is het weer goed toeven in het dorp voor inwoners, toeristen en ieder ander die van muziek en eten en drinken houdt, benadrukt de organisatie op Facebook. Zoals gebruikelijk is er tussen 14.00 uur en 00.30 uur live muziek op podia in het centrum.

Talent on Stage

Talent on Stage is een van de programmaonderdelen. Bands uit Noord-Holland met leden jonger dan 26 jaar, kunnen hun muziek op een van de drie ‘Talent on Stage-podia’ laten klinken. Hiervoor is een aanmelding vereist. Dat kan door een e-mail te sturen via talentonstage@jazzbergen.nl met daarin een biografie, een foto en eventueel een audio-opname of video.

Archieffoto organisatie Jazz & Sail
Archieffoto organisatie Jazz & Sail