EGMOND AAN DEN HOEF – Voor liefhebbers van eigentijdse jazz en fusionmuziek is zondag 14 augustus dé gelegenheid om een bijzonder optreden mee te maken van een bijzondere band: Jazz Tag. Dat laat de organisatie van Hoeve Overslot weten.

Jazz Tagg, die eerder optrad met de naam Moules Frites, is een eigentijdse muziekstroming waarin elementen uit de jazz, latin, funk en soms ook rock samenkomen. De band brengt stevige up-tempo nummers en meer ingehouden, lyrische composities. De muzikanten spelen eigen werk en stukken van onder andere Joshua Redman, Yellow Jackets, Tanya Maria, Christian McBride en Roy Hargrove.

De band bestaat uit saxofonist Remmert Tromp, de Hoornse toetsenist Nico van Zadel, basgitarist Joop Sodenkamp en Louis Carlebur op drums. “Deze muzikanten garanderen u een partijtje bovengemiddeld swingen en grooven”, laat Hoeve Overslot weten.

Jazz Tagg treedt zondag op van 16.00 tot 18.00 uur (met een pauze). De zaal is open om 15.00 uur. De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage ‘naar daadkracht en welbevinden’. Pinnen in Hoeve Overslot is niet mogelijk.

Verwacht in augustus

-Zondag 21 augustus: Duas Luas Ton mulders en Betty Borstlap.
-Zondag 28 augustus: Wieb Zigtema.

Wunderkammer

Museumhoeve Overslot herbergt ook een  Wunderkammer met verzamelingen met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia. Het adres van Hoeve Overslot is Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef.