BERGEN AAN ZEE – Kunstgetij en het Vredeskerkje presenteren voor het derde jaar een serie zomerse concerten op de woensdagavonden, van juni tot september. Wereldmuziek, kleinkunst, jazz: iedere week een heerlijke, muzikale avond op die prachtige plek in de duinen.

Woensdag 15 juni om 20.00 uur geeft zanger, gitarist, toetsenist en trompettist Jeroen Zijlstra een concert in het Vredeskerkje aan Kerkstraat 21 in Bergen aan Zee.

Voor zijn soloprogramma ‘Gebed zonder Band’ schreef Zijlstra (van De Band Zijlstra) liederen die dicht bij hem zelf blijven. Als improviserend musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas.

Zingend en zoekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Hij is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Voor zijn ‘maritieme kleinkunstjazz’ kreeg zijn oeuvre in 2014 de Dirk Witte Prijs. Sinds 1998 toert hij onafgebroken en met veel succes langs de Nederlandse podia.

Zaal open om 19.30 uur. Toegang € 15,- / Vrienden Vredeskerkje € 12,50. Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of tel. 072-5895003. Kaarten ook aan de zaal.

Geef een reactie