BERGEN – Jolein ten Have (10) uit Bergen kreeg donderdag van de gemeente Bergen het jeugdlintje. Dat gebeurde in de school van Jolein, de Matthieu Wiegmanschool in Bergen.

Kinderburgemeester Tygo Fontijn rijkte het jeugdlintje uit, samen met burgemeester Lars Voskuil. De Bergenaar kreeg het lintje – notabene óp haar verjaardag – omdat zij op haar jonge leeftijd al jarenlang als vrijwilliger actief is bij evenementen in de gemeente. Zo helpt zij jaarlijks bij het sportevenement Rondje Bergen. Hier geeft ze medailles en flessen water aan de lopers. Daarnaast is Jolein al drie jaar vrijwilliger voor Stichting Sinterklaashuis. Daar helpt ze met de op- en afbouw van het Sinterklaashuis en zet zij zich in als Piet Jolein.

Op school is zij voor het tweede jaar aangewezen als mediator. In deze vrijwilligersrol zorgt Jolein er tijdens de pauzes voor dat alle kinderen het fijn hebben. En mochten er conflicten ontstaan, dan is ze oplossingsgericht bezig om te zorgen dat een ruzie bekoeld en uitgesproken wordt. Kortom een heel sociaal en zorgzaam meisje met een groot hart, zo laat de gemeente Bergen weten.

‘Voorbeeld voor ons allemaal’

Tygo Fijntijn: “Als je op deze jonge leeftijd al deze vrijwillige taken uitvoert, dan is dat echt heel bijzonder. We bedanken je voor al je harde werk en je grote hart. Je een voorbeeld voor ons allemaal.”

Burgemeester Lars Voskuil legde uit waarom de gemeente het jeugdlintje uitreikt. “We willen de jeugd laten weten dat we oog hebben voor de bijzondere dingen die ze doen.

Koninklijke Onderscheidingen

Deze week is het dé week van de Koninklijke Onderscheidingen. Enkele inwoners van de gemeente Bergen kregen donderdag een ‘lintje’. Dit zijn Sjoerd Boersma, Fien Jansen-de Wit, Theo de Graaff en Jaap en Jelle de Boer. Zij zijn nu Lid in orde van Oranje-Nassau. (Video: gemeente Bergen).

(Foto’s: Hans Brouwers/ Habrofotografie).