EGMOND- De 29-jarige Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef gaat op zaterdag 7 augustus om 00:00 uur van start op de Olympische Spelen in Tokio. Holterman doet mee op het onderdeel marathon. De marathon wordt gelopen in Sapporo.

Anderhalf jaar geleden was ze nog een advocaat. Ze heeft haar werk moeten neerleggen om zich volledig te richten op hardlopen. En dat heeft geloond want zaterdag vertegenwoordigd ze Nederland op de Olympische Spelen in Tokio. Ze dacht pas in Parijs 2024 op de Spelen te kunnen debuteren, tot de Spelen in Tokio een jaar werden uitgesteld kwam het besluit om toch de Spelen in Tokio proberen te halen. Jill liep haar eerste marathon pas in december vorig jaar. De Olympische Spelen in Tokio wordt haar derde marathon. Een prestatie van de Egmondse langeafstandsloper.

Bij haar tweede marathon, op 18 april 2021 in de Enschede Marathon, wist Holterman zich te kwalificeren door ruim onder de Olympische limiet te lopen met een tijd van 2:28.18 uur. Zodoende loopt zaterdag 7 augustus Jill Holterman al haar eerste Olympische marathon, die wordt gelopen in Sapporo.

Anders dan bij grote sporters hebben marathonlopers als Jill geen grote sponsors. Jill Holterman kan ieders hulp in de vorm van een donatie daarom goed gebruiken. Voor meer informatie daarover, ga naar www.jillholterman.nl.

foto: www.jillholterman.nl

ByEvert