BERGEN NH – CDA Bergen draagt Johan Mekken uit Schoorl voor als raadslid. Hij volgt Klaas Valkering op die onlangs vertrok uit de gemeenteraad. De formele benoeming en installatie van Mekken als raadslid gaat in oktober plaatsvinden tijdens de eerste raadsvergadering na het reces.

Johan Mekken is ondernemer in Camperduin en bezit daar een boerencamping, laat de CDA-fractie weten. “Als boerenzoon met een opleiding in Land- en Watermanagement beschikt hij over inhoudelijke kennis op het gebied van omgevingsmanagement, klimaatverandering en energietransitie.”

“Johan is bovendien bekend met projecten en ruimtelijke ordening door zijn ervaring bij onder meer de gemeente Schagen en waterschappen. Zijn expertise is een goede aanvulling binnen de fractie en raad. Ook het feit dat hij al van kinds af aan in Camperduin woont, maakt dat hij kennis heeft van de situatie in het duindorp Schoorl.”

CDA voorzitter Dick Stoo noemt Mekken een deskundig en zeer betrokken raadslid.

Mekken, sinds anderhalf jaar actief lid van de CDA-fractie als burgercommissielid, wil zich “inzetten voor de leefomgeving voor iedereen in onze gemeente”. Mekken laat weten dat zijn bijzondere aandacht uitgaat naar woningbouw voor jong en oud én de kern Schoorl “die net als de Egmonden, helaas minder politieke en daarmee ambtelijke aandacht en capaciteit heeft gekregen de afgelopen jaren”. “Uiteraard doe ik dat samen met de fractie van het CDA Bergen en de gemeenteraad”, aldus Mekken.

Doordat Johan Mekken plaatsneemt in de raad, is er een vacature voor het burgercommissie lidmaatschap. Inwoners die hiervoor interesse hebben, kunnen dit kenbaar maken via het e-mailadres fractie@cdabergen.nl.

Johan Mekken