BERGEN – De politie heeft donderdagavond twee jongens uit Alkmaar aangehouden op verdenking van bankfraude. Een 78-jarige vrouw uit Bergen is hiervan de dupe. De verdachten zijn veertien en vijftien jaar oud.

Een vrouw zag donderdagavond twee jongens pinnen bij een pinapparaat aan het Plein in het centrum van Bergen. Het viel haar op dat de jongens capuchons op hadden, die ze helemaal hadden dichtgeknoopt. Ze schatte in dat die jongens dat hadden gedaan om zich te vermommen en belde daarom direct 112. Ze liet de politie weten dat de jongens wegreden op een fiets, in welke richting ze reden en wat hun signalement was.

Veel contant geld

De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. Op de Waldeck Pyrmontlaan werden de twee jongens aangetroffen. Zij waren in het bezit van een pinpas die niet op hun naam stond en een groot geldbedrag aan contanten. Hierop werden zij aangemerkt als verdachten en aangehouden op verdenking van bankfraude.

Bankmedewerker en koerier

Andere politiefunctionarissen begaven zich tegelijkertijd naar het adres van de persoon die op de bankpas stond. Het slachtoffer verklaarde dat ze die avond was gebeld door een bankmedewerker, die aangaf verdachte transacties te hebben gezien.

De nep-medewerker vroeg de vrouw haar bankpas af te geven aan een koerier die haar pas op kwam halen. Ook moest zij aan een zogenaamde computer haar pincode inspreken. Nadat ze was geconfronteerd met de bevindingen van de politie deed ze aangifte van oplichting.

De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

De politie is blij met dit soort meldingen. Bij verdacht gedrag is bellen naar 112 gewenst in deĀ volgende gevallen.