EGMOND/ BERGEN – Leerlingen van groep 7 van Kindcentrum De Branding uit Egmond ontbeten vrijdag met burgemeester Lars Voskuil en onderwijswethouder Marco Wiesehahn-Vrijman in de raadzaal van sportcentrum De Beeck in Bergen. Dat deden ze om het belang van een goed ontbijt te benadrukken.


Ongeveer tweehonderd Nederlandse gemeenten deden afgelopen week mee aan het Burgemeestersontbijt. Een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt om kinderen te motiveren gezond te ontbijten.

“Veel kinderen ontbijten namelijk helemaal niet of ongezond, terwijl gezond ontbijten heel belangrijk is”, benadrukt de wethouder. Daarom overweeg het kabinet zelfs om een ontbijt op school aan te bieden.


Gezond ontbijten

De burgemeester en wethouder spraken tijdens het ontbijt met de kinderen over het belang van ontbijten. Vragen waren: wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen vooral graag en waarom is deze startmaaltijd zo belangrijk?

Ook een kinderdiëtiste schoof aan, dat deed ze op uitnodiging van de burgemeester. Zij deed suggesties voor een gezond ontbijt.

Burgemeester Lars Voskuil: “Naast dat het heel gezellig is om met de kinderen samen te ontbijten, wil ik aan hen ook graag meegeven hoe belangrijk gezond ontbijten is. Gezond ontbijten geeft je energie, houd je gezond en stelt je in staat om goed te leren. Erg belangrijk om niet over te slaan!”

Goed de dag beginnen

De kinderen, burgemeester Voskuil en de vorige week aangetreden wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman genoten van een ontbijtpakket dat volgens de gemeente Bergen voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder kon het gezelschap kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

(Bron foto: Gemeente Bergen)
(Bron foto: Gemeente Bergen)