SCHOORL – Jongeren uit de gemeente Bergen krijgen op zondag 2 juni een kans om hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen tijdens de culturele, creatieve activiteitendag ‘Durven en Doen’. Dit inspirerende evenement vindt plaats in De Blinkerd in Schoorl en biedt een reeks boeiende workshops voor jongeren van 6 tot en met 16 jaar.

Tijdens ‘Durven en Doen’ kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende workshops op het gebied van dans, muziek, beeldende kunst en vloggen. Ervaren en enthousiaste docenten helpen de jongeren hun talenten te ontwikkelen en vertrouwen te krijgen in hun eigen kracht. Het doel is verder om het groepsgevoel te versterken en samen plezier te beleven.

Deelnemers aan het evenement zijn bijvoorbeeld jonge vluchtelingen, eenzame jongeren, jonge mantelzorgers en jongeren met psychische problemen. Ook is ‘Durven en Doen’ bedoeld voor jongeren uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Ook zij krijgen nu de om hun creatieve talenten te ontplooien. De workshops zijn ingedeeld op basis van leeftijdscategorieën om ervoor te zorgen dat elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau kan meedoen.

‘Durven en Doen’ vindt zondag plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname aan deze dag is gratis en is mogelijk gemaakt dankzij donaties van onder andere Lionsclub Schoorl, Innerwheel Alkmaar, Rabobank en Kranenburgh. De initiatiefnemers zijn Chrystal Cochius (Taalcoördinator Vluchtelingenwerk), Sies Vrasdonk (Stichting Los Zand), Miranda Sevenhuijsen (Kek Schoorl) en Mireille Otto (Projectcoördinator Stichting Welzijn Bergen). Inschrijven kan nog, er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar.

Alvast een indruk krijgen? Bekijk het tv-item van RTV80 van vorig jaar.