EGMOND-BINNEN – Ondanks de corona avondlockdown mogen jongerencentra in het hele land na 17.00 uur open blijven.

Voor Jongerencentrum JOEB betekent dit dat de tienerinlopen op vrijdag en zaterdag (van 19.00-22.00 uur) en de meiden- en jongensavonden op dinsdag (van 19.00-20.30 uur) door kunnen gaan. Daarnaast is JOEB op woensdag- en vrijdagmiddag geopend voor jeugdactiviteiten.

De reden waarom jongeren willen komen is niet belangrijk, alle jongeren zijn welkom in JOEB”, laat jongerenwerker Mireille Otto weten op Facebook. Mireille Otto: “Of ze nu binnenlopen om te chillen, vrienden te ontmoeten of een heftige thuissituatie te ontvluchten, dat maakt niet uit.”

“In deze tijd zijn alle inwoners kwetsbaar, maar ook zeker de kinderen en jongeren. In het bijzonder jongeren die al kwetsbaar waren hebben het zwaar met de gevolgen van de maatregelen die al zo lang duren. “

Ook goed voor ouders
Veel jongeren lijken zich weer wat beter te voelen door hun vrienden te kunnen ontmoeten. Hieraan kan JOEB bijdragen. Daarnaast krijgen ouders een vrije avond en kunnen ze even opladen”. Jongerenwerk benadrukt dat tijdens de avonden van JOEB er geen drinken, snoep of chips te koop is. Dit omdat de horeca gesloten is.

Jongerenwerk heet alle jongeren welkom en is trots op alle vrijwilligers.

Bron foto: Jongerencentrum JOEB