BERGEN – De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit vieren zij zaterdag 16 juni 2018 in de Petrus en Pauluskerk met een grote pop-up expo over de geschiedenis van Bergen.

Ook wordt een mooi boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De 1900 leden van de bloeiende vereniging én nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek op deze feestdag gratis afhalen.

Voor de tentoonstelling en het boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak.

De komende maanden is de vereniging ook op zoek naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week: kermis in Bergen.

Weet u nog wat voor attracties er vroeger op de Bergense kermis stonden? Of hebt u bijzondere, spannende of grappige herinneringen aan hoe het er vroeger toeging op de kermis? Misschien hebt u zelfs een oude foto erbij die de HVB mag lenen.

Neem dan contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar.