BERGEN – Juicy Organism speelt vrijdagavond 26 augustus met bariton- en tenorsaxofoniste Roos Manshanden, drummer Klaas van Donkersgoed en Hammondorganist Jurriaan Leijen als trio achter de tenorsaxofonist Bob Rigter.

Deze saxofonist (1934), ballads-vertolker bij uitstek, is al vele jaren een bekende naam door zijn jazzconcerten in binnen- en buitenland. Afhankelijk van de gelegenheid en de gespeelde stukken, manifesteert hij zich als een fluwelen lyricus dan wel als iemand die stevig weet uit te pakken.

Hij trad op met grote Amerikaanse jazzmusici als Don Byas, Nelson Williams, Ben Webster, Scott Hamilton en Philip Harper om er maar een paar te noemen.

In eigen land maakte hij furore met de formatie ‘Vijf Op De Schaal Van Rigter’, een kwintet met zijn zoon Simon Rigter. Met dit kwintet is in 1996 een live-cd gemaakt in het radioprogramma ‘Tros Sesjun’.

Juicy Organism richt zich qua stijl naar het in de jaren vijftig en zestig zo populaire repertoire van ‘swinging organ jazz’ met de legendarische ‘Hammond Blue Note Sound’ van weleer.

Het optreden vindt vrijdagavond vanaf 20.00 uur plaats in Galerie Pi aan de Oosterweg 18 te Bergen NH. Aanvang: 20.00 uur. Toegang vrij.

Bob Rigter

Geef een reactie