EGMOND AAN ZEE – De tweede Expeditie Juttersgeluk ging vrijdag 1 april van start. De eerste drie weken van april zullen mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij, helpen met het schoonmaken van de stranden van Rockanje tot Texel.

Stichting Juttersgeluk biedt hiermee een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn. Op 15 april tussen 13.30 en 15.30 uur komt de expeditie langs op het strand van Egmond aan Zee.

De expeditie is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Doordat de zorg voor deze mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft Stichting Juttersgeluk de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België en achttien Nederlandse Kustgemeenten.

KIMO is een vereniging van kust- en kust gerelateerde gemeenten die tot doel heeft om de zeeën en kusten in goede conditie door te geven aan toekomstige generaties.

Elke expeditiedag verloopt volgens een vast programma: de deelnemers worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen en worden welkom geheten door de wethouder.

Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand.

Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft.

Meer informatie, verslagen en foto’s zijn te vinden op www.juttersgeluk.net/expeditie-juttersgeluk-2016 en www.facebook.com/Juttersgeluk of www.instagram.com/juttersgeluk

Geef een reactie