BERGEN AAN ZEE – IVN-gidsen gaan zondag 17 maart naar mooie plekjes in de duinen om te jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar al lentetinten en lentegeuren zijn te ontdekken.

Ook zijn daar veel ‘kwarrige’ eiken, zoals die op de foto. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost…? Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt.

Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is circa 4,5 kilometer en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld.

Het advies is om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. De start is om 10.00 uur in het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee.

De hele excursie inclusief uitleg duurt ongeveer twee uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart. Deelname € 2,50, kinderen gratis.