EGMOND AAN DEN HOEF – Kammen! Uit alle tijden en overal vandaan. Kammen behoren tot de eerste gebruiksvoorwerpen die de mens heeft bedacht. Vele volkeren hechten echter een groot belang aan deze vorm van opsmuk, die tegelijk een symbool kan zijn van rijkdom en macht.

De ordinaire luizenkam was een zegen voor iedereen want de lastige beestjes kwamen in elk huishouden voor. Waar de handen op den duur tekort schoten werd gezocht naar andere oplossingen, om de haardos te ontklitten en te ontluizen. De kam was geboren!

Op deze tentoonstelling wordt een grote verscheidenheid getoond van kammen die een puur hygiënische functie vervullen, maar vooral ook tot een waardevol statussymbool zijn geworden.

Veel lokale kunstenaars exposeren op de jubileumexpositie 20 jaar Hafre in Hoeve Overslot. Deze tentoonstelling laat werk zien van een aantal kunstenaars die in deze twintigjarige periode in Overslot heeft geëxposeerd.

Deze bijzondere expositie is elke weekend tot en met 22 april van 14.00 tot 18.00 uur vrij te bezoeken.

Als klap op de vuurpijl speelt zondag 8 april vanaf 16.00 uur de voltallige Burn Brigade Bigband in de museumhoeve aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Kom op tijd want vol=vol!