SCHOORL – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Kamp Schoorl werd gebouwd op de plek waar nu het buitencentrum Schoorlse Duinen gevestigd is.

Bibliotheek Kennemerwaard, Cultuur-Historische Vereniging Scoronlo en het Comité Kamp Schoorl brengen de komende maanden de gebeurtenissen rondom Kamp Schoorl onder de aandacht.

Op vrijdag 11 april, om 16.00 uur, ging het project van start met de officiële opening van de tentoonstelling ‘Rondom Kamp Schoorl’ door burgemeester Hafkamp in het buitencentrum Schoorlse Duinen.

Burgemeester Hafkamp verrichtte de opening door het openknippen van prikkeldraad.

De 91 jarige heer Groenhart was een bijzondere gast.
Hij heeft tijdens de oorlog korte tijd in het kamp verbleven.

In de periode van 11 april tot 13 juni een interessant programma samengesteld rond het thema “WO II in Schoorl, Groet en Camperduin”.

In de bibliotheek in Schoorl is in de maanden april, mei en juni een tentoonstelling te bezichtigen die een beeld geeft van de oorlogstijd in Schoorl, Groet en Camperduin.

U kunt op 23 april én 5 juni deelnemen aan een workshop dichten met als thema ‘Grensoverschrijdingen’. De workshop wordt begeleid door Arij van der Vliet.

Op 15 en 26 mei kunt u meedoen een korte cursus genealogie die wordt verzorgd door Harry de Raad van het Regionaal Archief Alkmaar.

Op 3 juni geeft Hans Nauta een lezing over de luchtoorlog rond Schoorl, Groet en Camperduin.

Op 11 juni is er een speciale rondleiding in het verzetsmuseum in Amsterdam.

Met de jaarlijkse herdenking bij het Monument in Schoorl op 12 juni wordt het project beëindigd.

Kamp Schoorl

Het herdenkingsmonument

De burgemeester in gesprek met de heer Groenhart

Geef een reactie