EGMOND AAN DEN HOEF – In Galerie de Kapberg in Egmond aan den Hoef is werk te zien van drie kunstenaars die de schoonheid van het gewone leven tonen. Zij zijn geïnspireerd door mensen, natuur en vogels.

Marjan de Glopper (1936)

Marian de Glopper is betrokken bij haar eigen omgeving. Dit is te zien in haar schilderijen van landschappen, wilde bloemen en de portretten. Haar werk is in bezit van het Stedelijk Museum Alkmaar, Museum van Egmond, Het Hoogheemraadschap en vele particulieren. Ze exposeert onder andere in het Stedelijk Museum Amsterdam bij de Keerkring, Galerie Balans en eerder in de Kapberg.

Paul Hugo ten Hoopen (1927)

Ten Hoopen toont schilderijen en aquarellen met wisselende onderwerpen. Door een open raam is een glimp van het landschap te zien, een intiem interieur in grote vlakken met dikke verfstreken neergezet. Te zien zijn de contouren van een naakte vrouw en een spiegel. Een spel met abstracte en figuratieve motieven, beïnvloed door Franse schilders en de expressionisten. Ten Hoopen exposeert in musea en bij particulieren in binnen- en buitenland.

Hiske Bem (1947)

Hiske Bem toont beelden van vogels in brons. Zij is gefascineerd door hun houdingen, bewegingen, de fijne materie van hun vleugels en de gelaagdheid van hun veren. Haar werk varieert van heel klein tot grote tuinbeelden. Hiske Bem maakt elk jaar een beeld voor ‘Stichting Let op uw taal’ die de Groenman Taal prijs uitreikt. Ook zij exposeerde eerder in de Kapberg.

Openingstijden

De tentoonstelling is te zien tot en met 1 april (2e paasdag). De expositie is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. De toegang is gratis. galerie De Kapberg is gevestigd aan Slotweg17 in Egmond aan den Hoef.

Zie ook de website van de galerie.

ByEvert