REGIO – Van donderdag 8 mei tot en met maandag 9 juni reist theaterfestival Karavaan langs zes betekenisvolle locaties in Noord-Holland:

Zeedijk Petten, Zandvoort, Missiehuis Hoorn,
Ecodorp Vliegveld Bergen, Willibrord Heiloo en Slootdorp.

Met locatievoorstellingen in combinatie met een prikkelend festivalprogramma vertelt Karavaan de verhalen die schuilgaan achter die plekken.

Maakbaarheid van land, politiek en economie zit in de genen van de Noord-Hollanders. Zoals Descartes zei: “God schiep de aarde, maar de Hollanders schiepen Holland”.

Op de zes locaties belicht Karavaan dan ook de maakbaarheid van het landschap, de samenleving en de mens.

In nauwe samenwerking met lokale overheden, bedrijven, organisaties en ondernemers heeft Karavaan een zeer divers programma ontwikkeld.

Op 8 mei gaat Karavaan van start in Petten. Met de voorstelling DIJK-IN van Prins te Paard, over leven onder zeeniveau.

Daarnaast is er in Petten zelf een uitgebreid festivalprogramma met een kunstmarkt, live muziek, sandmapping en diverse andere activiteiten.

Van 29 mei tot en met 1 juni is Karavaan te gast bij Ecodorp Vliegveld Bergen.

Tussen bomkraters en duivendons worden hier verhalen van oorlog en vrede verteld.

Met het live hoorspel Kunstenaars in Oorlog over o.a. Charley Toorop, muziektheater Campana over de schaduw na de oorlog en de expeditie van de Waterlanders.

Het festivalprogramma bevat natuurworkshops voor kinderen, tentoonstellingen, muziek en aan de stamtafel kun je verhalen horen van de veteranen die hier vroeger gestationeerd waren.

Van 1 tot en met 9 juni opent Karavaan de deuren van GGZ-instelling Willibrord in Heiloo, het begin van de transformatie van ‘gesloten’ inrichting naar ‘open’ broedplaats.

Geef een reactie