EGMOND- Tijdens Karavaan Festival landt de première van het muziektheater ‘Het Orakel’ van Ekaterina Levental in het Egmondse Sint Liobaklooster op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus.

De voorstelling is gebaseerd op de 22 gedichten uit de bundel ‘Groet God’ van Eva Gerlach en Sasja Janssen. In ‘Het Orakel’ worden deze gecombineerd met Via Crucis, de kruisweg passie van Franz Liszt, tot een meeslepende muziek-theatrale niet-alledaagse soloperformance. Het Sint Liobaklooster past mooi bij de inhoud van de voorstelling. Het klooster vormt een monastieke gemeenschap in de Benedictijner orde. Het torentje kenmerkt het klooster. De klok luidt vele keren per dag voor het gebed, voor de maaltijden of voor andere samenkomsten. Bijzonder aan deze plek is dat broeders en zusters gemengd samen leven.

LEKS compagnie is een samenwerking tussen Ekaterina Levental en Chris Koolmees. Sinds 2012 maken zij compacte muziektheater voorstellingen voor een breed publiek op zeer diverse locaties. De stijl is prikkelend, urgent, persoonlijk en uitdagend. LEKS brengt ontroerende performances, confronterend actueel en altijd bijzonder dichtbij.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert.

Meer informatie en tickets op karavaan.nl.

FOTO ERIC BRINKHORST
Foto: Eric Brinkhorst

ByEvert