ALKMAAR- Van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 15 augustus presenteert Karavaan Festival de première van de musical Wasteland in het voormalige Primark in Alkmaar. Het grote modewarenhuis aan de Laat dat afgelopen juni haar deuren sloot, wordt het decor van locatie theater over ‘fast fashion’.

Het theaterstuk is interactief. Als toeschouwer wordt je verwelkomd in een “nieuwe” modewinkel. De winkel waar je blijkbaar op zat te wachten. Altijd up-to-date en vol met de nieuwste trends voor de allerlaagste prijs. Er is muziek, er zijn bubbels en hapjes. Er wordt gespeecht, er wordt geshowd en je wordt verrast; kortom een ode aan de mode, maar dan met een knipoog. De voorstelling wordt elke avond afgesloten met kleding swappen. Heb je iets in je kast wat je niet meer draagt? Breng het mee en ruil het voor een ander item!

Theatermakers Esther, Marin en Sannah leggen de loep op hun eigen relatie met kleding en de fashion industrie. Esther de Haas, Marin Kroon en Sannah Aukes studeerden in 2019 af van de opleiding Muziektheater van ArtEZ en vormen samen Collectief TROJKA. In 2019 waren ze te zien op Karavaan Festival in de voorstelling Duinland op de lankies in Egmond aan Zee. Met Wasteland maken ze hun eerste voorstelling samen.

De voorstelling is van vrijdag 6 tot en met 15 augustus te zien tijdens Karavaan Festival. De première is op 7 augustus. Tickets en info op karavaan.nl.

foto: Moon Saris

ByEvert