REGIO- Karavaan Festival presenteert van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 15 augustus de nieuwste editie van Boerenpeil. Dit zijn verschillende voorstellingen over het boerenleven en dillema’s anno nu op diverse Noord-Hollandse boerderijen in de regio Alkmaar.

Karavaan Festival theater maakt jaarlijks voorstellingen over agrarische landbouw onder de noemer Boerenpeil. Met ieder jaar een ander thema probeert het festival de ontmoeting tussen boer en burger te organiseren, zichtbaarheid te vergroten van en aandacht te vragen voor landbouwvraagstukken. Er worden verschillende perspectieven gegeven op het boerenleven, en dillema’s in de landbouw worden bespreekbaar gemaakt.

Het thema van dit jaar is “Eigen verantwoordelijkheid”. De voorstellingen spelen op de plekken waar het om gaat: goed functionerende boerenbedrijven waar hardt gewerkt, maar ook geworsteld wordt. Waar geïnnoveerd, verduurzaamd en bewust nagedacht wordt over de toekomst. Alle theater voorstellingen vinden plaats op locatie. Met Mestmoeders op boerderij Zeilzicht in Zuidschermer, Kiem op boerderij Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard en het culinaire muziektheater Grondproeven op boerderij Vaalburg in Zuidschermer.

Kaarten vooraf reserveren is noodzakelijk en dat kan via www.karavaan.nl/#boerenpeil.

Foto: Hans Jellema

ByEvert