REGIO – De Egmondse groep Keetje & Co treedt zondag op in ‘De Oude Keuken’ in Bakkum. De groep brengt originele, aanstekelijke liedjes over wat er zich zoal afspeelde in de duinen en in de dorpjes bij de zee die samen Egmond heten.

Muzikaliteit, herkenbare alledaagse situaties, milde humor en het wij-gevoel van vrolijk samen zingen: dat kenmerkt de optredens van Keetje & Co, zo vertelt Carla Kager die de teksten schrijft. Ze is maar wat trots op de muzikanten en zangers van de groep.

De liedjes komen recht uit het hart en ook streekgenoten zullen veel herkennen in ‘Wie gaat er mee naar Egmond-Binnen’, ‘De vrouw van de zeeman’, en ‘Mijn dorpje bij de zee’.

Voorzanger Jacob Zwart (Epifo) vertolkt enkele nummers in het Derper dialect zoals: ‘Engelse ‘onkies’, ‘Wat een rotsôoi in de skier’ en ‘Lest kwam ik tôis’. ‘Eêweg is de drift’ gaat over jutters, stropers en vissers in botsing met het gezag, met o.a. Cees Verduin als ‘groenpetter’.

‘De Oude Keuken’ hoorde bij ‘Duin en Bosch’. Nu is het een restaurant met een aparte zaal voor optredens en met bijzondere werknemers. Keetje & Co, zondag 14 oktober 15.00 uur, Oude Parklaan 117 Castricum. Entree € 7,50 inclusief een drankje in de pauze en een meezing-programma.

Voor een prikkie kan tevens een Egmonds visstoofpotje worden meegegeten. Buiten bij het terras is er markt. Reserveren kan via www.deoudekeuken.net of bel Carla Kager, 0725065692.